Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume are o problemă cu steagul României. Vezi detaliile

Elon Musk, fondatorul Tesla şi Space X, printre altele, a pus toţi ochii “internauţilor” pe România, după o postare făcută luni dimineaţă pe contul personal de Twitter.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere cotată la aproape 20 de miliarde de dolari, a postat pe Twitter o poză în care apare drapelul României şi al statului Chad. Întrebarea sud africanului, “De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?”, a provocat un val de redistribuiri, aprecieri şi comentarii a postării, scrie telekomsport.ro.

Antreprenorul face referire la faptul că steagul României şi al statului african sunt foarte asemănătoare, singura diferenţă fiind că albastrul de la Chad este o nuanţă mai închisă.

În 2004, şefii statului din Chad s-au dus la Naţiunile Unite pentru a reclama această problemă, ceea ce a dus la o declaraţie publică a lui Ion Iliescu, preşedintele de atunci, care a spus: “Tricolorul ne aparţine. Nu vom renunţa la tricolor”.

Chad a început să folosească tricolorul, în 1960, atunci când şi-au câştigat independenţa. România deja îl folosea, dar diferenţa din acea perioadă era faptul că pe cel al României apărea şi stema Republicii Socialiste.