Ungaria va finanța noi proiecte de dezvoltare a Ținutului Secuiesc

Vor fi implementate noi proiecte de dezvoltare pentru Ținutul Secuiesc. Acestea vor fi finanțate de Ungaria.   Foto: agerpres.ro

Guvernul Ungariei a decis să finanțeze cu suma de 73 de milioane de euro, 66 de proiecte din Harghita, Covasna și Mureș. Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, acestea fac parte din programul de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc.

Proiectele câștigătoate sunt împărțite astfel: 31 provin din Harghita, 18 din Covasna şi 17 din judeţul Mureş. Mai mult, solicitanții proiectelor necâștigătoare pot să depună contestație. Doar IMM-urile (firmele care au peste 250 de angajați) au fost considerate eligibile să depună proiecte. Statul ungar o să finanțeze 50% din suma totală de care vor avea nevoie pentru implementare.

Proiectele câștigătoare se bazează mai mult pe dezvoltarea unor firme care deja există.  Printre ele se află și proiecte de investiţie de tip greenfield. Scopul programului de susținere este de a dezvolta pe termen lung Ținutul Secuiesc, din punct de vedere agricol.