Undercloud 13 începe astăzi la Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Naţional „Grigore Antipa”

Foto: news.ro

Astăzi va începe cea de-a 13-a ediţie a Undercloud – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România. Aceasta se va desfășura în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi în grădina Muzeului “Grigore Antipa”, potrivit news.ro.

Pe parcursul a opt zile, cei care vor veni la festival vor putea vedea o selecţie a spectacolelor premiate în cei 12 ani de Undercloud, vor putea participa la spectacole şi ateliere pentru copii, lecturi-performance, spectacole online şi filme în aer liber.

“Ediţia de anul acesta este o provocare din foarte multe puncte de vedere, de la măsuri de siguranţă la adaptarea la spaţii, însă, anul acesta, mai mult ca oricând, n-am uitat gândul cu care am pornit la drum – artiştii independenţi au nevoie de sprijin şi de public. Diferit, dar, mai important – împreună – ne vedem anul acesta la #Undercloud13. Cu grijă pentru celălalt, respectând măsurile care ne protejează sănătatea şi duc mai departe speranţa să ne revedem mai des”, a declarat Chris Simion – Mercurian, iniţiator Undercloud.

Având în vedere perioada în care ne aflăm, organizatorii au anunțat că evenimentul se va desfășura cu respetcarea toturor  măsurile impuse de autorități.

La intrarea în locații doi membri ai echipei de organizare, se vor asigura că spectatorii vor forma un şir corect, păstrându-se regula de distanţare de 1,5 m. Pe pavaj vor fi semne de distanţare poziţionate la distanţă de 1,5 m. Spectatorii trebuie să se prezinte cu minim 30 de minute înainte de ora anunţată de începere a evenimentului.

Scaunele vor fi poziţionate câte două, trei (pentru persoane care vin împreună) sau câte unul, păstrându-se distanţa de 2 m între grupurile de scaune.

De asemenea, organizatorii au mai specificat că în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român fiecare masă va avea maxim 4 scaune. Mobilierul de pe terasă va fi dezinfectat după fiecare client/ grup de clienţi de la fiecare masă. Ieşirea din zona în care sunt amplasate scaunele se poate face doar pentru a merge la terasă, pentru deplasarea la toaletă sau alte urgenţe (pentru a evita deplasările parazitare din timpul spectacolului, care ar deranja atât spectatorii, cât şi artiştii).

Doritorii își  pot  achiziționa bilete de la Librăriile Humanitas Creţulescu şi Humanitas Cişmigiu şi de la Muzeul Antipa contactless, cu cardul sau telefonul, dar şi de pe site-urile Event Book şi Mystage prin achiziţie online. Biletele vor fi livrate pe email şi pot fi printate sau accesate din telefon.