Un tramvai din București, gazda poeziei în septembrie

Foto: adevarul.ro

În perioada 10 septembrie – 1 octombrie bucureștenii vor avea de o nouă experiență în călătoria cu tramvaiul. Proiectul „Tramvaiul Poeziei” este realizat de Organizația nonguvernamentală Arta nu Mușcă si oferă o inițiativă relaxată în timpul mersului cu tramvaiul, în luna septembrie, potrivit HotNews.

Bucureștenii care vor circula pe linia tramvaiului 1 vor descoperi în călătoriile lor  cărți de poezie și muzică jazz. În același timp, va avea loc și un concurs de poezie pentru tinerii poeți și vor fi organizate lecturi performative în spații alternative, cu scopul de a aduce poezia mai aproape de publicul larg, de a le oferi trecătorilor accesul la lectură și de a contribui la coeziunea locuitorilor Capitalei.

„Spațiile publice merită experimentate și poetic, de aceea mi-am propus să aduc poezia mai aproape de publicul larg, într-un mod inedit, artistic și educativ. În 2019, nu e romantic, e necesar să luăm parte la poezia orașului și să găsim frumusețea în forme alternative.”, a spus Loredana Munteanu, fondatoare a organizației nonguvernamentale Arta nu Mușcă.
Oamenii care vor urca în “Tramvaiul Poeziei” vor putea să citească poeme de autori români clasici și contemporani. Pentru ca experiența să fie completă, special pentru ei, în mijlocul de transport va fi amenajată o bibliotecă interactivă.

 

De asemenea, pentru tinerii creativi, în cadrul proiectului a fost inclus și un concurs de poezie. Toti cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani sunt invitați să își de-a frâu liber imaginației în realizarea a 3 poezii pe care să le înscrie în concurs. Poemul desemnat câștigător la finalul concursului va fi pictat pe peretele unei clădiri aflate în centrul Bucureștiului.