Un senator PSD cere ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să intre în Parlament

Foto: Facebook/ Alfred Laurenţiu Mihai

După ce Parlamentul European a adoptat Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă prin care România poate primi 80 de miliarde de euro, senatorul PSD Alfred Laurenţiu Mihai a propus ca planul să intre în dezbatere şi aprobare în Parlament, scrie adevarul.ro.

„În cadrul Comisiei permanente pentru afaceri europene, din care fac parte, l-am avut invitat pe domnul ministru Cristian Ghinea, căruia i-am adresat întrebări pertinente∶

1. În ce măsură aveţi în vedere să implicaţi Parlamentul în circuitul adoptării Planulului Naţional de Redresare şi Rezilienţă?

2. Care sunt soluţiile de finanţare a tuturor km de autostradă pe care i-aţi promis în programul de guvernare?

Domnul Ministru Cristian Ghinea întelege că transmiterea unor «fişe tehnice pe diverse domenii» acoperă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, nefiind nici pe departe suficient pentru adoptare. Domnul Ministru Cristian Ghinea a susţinut faptul că «aprobarea va fi în guvern» şi faptul că «NU suntem în întârziere». Din punctul meu de vedere, singura soluţie rezonabilă este dezbaterea şi aprobarea în Parlamentul României, pentru că PNRR este al întregii ţări şi pentru toţi cetăţenii ei, nu doar al guvernării Iohannis-PNL-USR PLUS-UDMR şi clientela lor politică”, a scris senatorul PSD pe Facebook.