Un număr record de cazuri noi COVID-19, în ultimele 24 de ore în România

Foto: Profimedia Images

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, astăzi, 8 iulie, un număr îngrijorător de cazuri noi COVID-19, respectiv 555 de cazuri, ceea ce reprezintă cel mai mare număr înregistrat în România  de la începutul pandemiei de coronavirus. Astfel a fost depășit recordul înregistrat în data de 11 aprilie, când în țară au fost consemnate 523 de noi cazuri de infecție cu coronavirus.

Până la această dată, în România bilanțul total a ajuns la 30.175 de cazuri de persoane care au depistate cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, 22.284 sunt persoane care au fost externate, dintre care 20.799 constituie pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până acum, s-au înregistrat și 1.817 de decese la persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost constatate 18 decese, din care 6 bărbați și 12 femei. Ei erau pacienți infectați cu noul coronavirus care se aflau internați  la spitale din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.A fost raportat că toate decesele aparțin unor persoane care au prezentat comorbidități.

În prezent, în cadrul secției de Terapie Intensivă sunt internați 237 de pacienți.

Mai trebuie menționat faptul că, până acum,  la nivel țării, au fost realizate  796.484 de teste.