16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Un număr de 20.360 de persoane au fost vaccinate la Maratonul de la Bucureşti

Foto: news.ro

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat  că în cadrul Maratonului de Vaccinare de la Bucureşti au fost vaccinate 20.360 de persoane. “Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes”, a arătat el. Jinga a menţionat că au fost foarte puţine reacţii secundare. “Au venit foarte multe persoane cu comorbidităţi, cu şocuri anafilactice în antecedente, care au încredere în noi, şi aşa s-au şi vaccinat că astfel nu ar fi ajuns niciodată să se vaccineze”, a susţinut el, potrivit news.ro.

Mai exact, Viorel Jinga a explicat că 7.710 persoane au fost vaccinate la Biblioteca Naţionlă şi 12.650 la Sala Palatului.

În această acţiunea a beneficiat de ajutorul a 1.349 de voluntari.
“Reacţiile secundare au fost foarte puţine, deşi am avut o echipă profesionistă de intervenţie în cazul unor efecte secundare, au fost nouă lipotimii, adică hipotensiuni, zece hipertensiuni, trei greaţă, două cazuri de cefalee şi zece cazuri de ameţeli. Au fost efecte adverse foarte puţine, unele dintre ele fiind datorită de fapt emoţiilor pe care le aveau. Au venit foarte multe persoane cu comorbidităţi, cu şocuri anafilactice în antecedente, care au încredere în noi, şi aşa s-au şi vaccinat că astfel nu ar fi ajuns niciodată să se vaccineze”, a declarat rectorul UMF.
Medicul Mihai Craiu cel care a fost coordonatorul centrului de la Sala Palatului, a spus că organizarea a fost foarte bună.
“Mi s-a părut foarte încurajator faptul că atâţia voluntari, peste 1.300 de voluntari, şi-au regăsit plăcerea lucratului împreună şi sunt o serie întreagă de poveşti individuale în care asistente şi-au luat liber de la serviciu, deci fără plată, ca să vină să stea noaptea cu noi. Sau medici care au venit de acasă duminica seara la o simplă postare a domnului rector pe grupul de cadre didactice al facultăţii. Am lucrat împreună cu colegii noştri mai tineri şi cu sprijinul foarte important al Poliţiei Locale şi al Jandarmeriei. A fost impecabil organizat afară, nu a fost niciun fel de incident şi fluxul a fost foarte bine condus şi de asemenea al Armatei, Unitatea de Geniu care a venit şi a instalat cele patru corturi, cred că a făcut diferenţa atât în ziua de ploaie torenţială de sâmbătă, cât şi sub soarele canicular de ieri”, a afirmat Craiu.
Maratonul Vaccinării de la Bucureşti s-a desfăşurat, începând de vineri după-amiază până luni dimineaţă, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.