16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Un nou tip de parapet, montat pe DN7 de către Compania de Drumuri

Foto: CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila. Potrivit hotnews.ro, noul tip de parapet este gândit să disperseze energiile din timpul unui impact și să redirecționeze înapoi pe calea de rulare autovehiculele care se lovesc de ele.

„Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță. Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri”, menționează CNAIR.

Parapetele pe rulouri reprezintă un sistem de protecție realizat pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.

Lasă un răspuns