Un nou stadion modern în România. Vezi unde va fi construit

Foto: capital.ro

Un nou stadion modern va fi construit în România. Potrivit capital.ro, pregătirile au intrat în linie dreaptă pentru noua arenă ce va putea găzdui până la 30.000 de suporteri.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a declarat, astăzi, că documentaţia depusă pentru realizarea unui nou stadion în Timişoara a intrat în faza de licitaţie. Mai mult, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a alocat 700.000 de lei pentru această etapă.

„Ne aflăm în faţa unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a lansat licitaţia pentru studiile necesare. Firma care va câştiga licitaţia va avea termen patru-cinci luni să predea documentaţia. Suntem la dispoziţia CNI pentru orice situaţie ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiţiei”, a spus Călin Dobra.

Serviciul licitat include întocmirea studiului de prefezabilitate, a celui de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum şi elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism. Ofertele de participare vor fi deschise începând cu data de 4 octombrie.

Amplasamentul are suprafaţa de 58.000 mp și a fost predat CNI de către CJ Timiş în luna iulie. Proiectul se bazează pe demolarea actualului stadion şi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite.

Complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel se vor putea juca meciuri de campionat naţional, de Champions League, de Campionat European şi de Campionat Mondial.