Un nou proiect al Primăriei Capitalei. Pasaj care să lege Politehnica de Regie, peste Splai şi Dâmboviţa

Foto: gandul.info

Primăria Capitalei vine cu un nou proiect, prin asociere cu Universitatea Politehnică. Potrivit Mediafax, proiectul constă în construirea unei pasarele care va lega Campusul „Poli” de căminele din Regie şi care va trece peste Dâmboviţa şi peste Splai. Se are în vedere şi construirea unei baze sportive.

„Se aprobă asocierea între Municipiul Bucureşti cu Universitatea Politehnica din Bucureşti în scopul realizării în comun a obiectivelor de investiţii “Pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie” şi “Bază sportivă – Noul Local”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de astăzi.

Pasajul pietonal suprateran va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei, astfel încât traversarea să se facă în siguranţă, dar şi să se elimine aşteptarea la semafoare.

Mai mult, proiectul prevede şi construirea unei baze sportive de 10.000 de metri pătraţi, pe Splaiul Independenţei 313. Finanțarea cea mai mare ar urma să se facă din bugetul Primăriei Capitalei.