19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Un nou număr de urgență: 114. Vezi ce este diferit

Foto: digi24.ro

Un nou proiect legislativ a fost pus în dezbatere de Ministerul Comunicațiilor. Acesta prevede introducerea unui nou număr de urgență, 114. Prin intermediul acestui număr, se vor transmite automat datele de localizare a telefonului mobil.

Noul număr de urgență, împreună cu cel existent, 112, va soluționa mult mai rapid situațiile care necesită intervenții urgente.

Potrivit digi24.ro, proiectul își propune schimbări majore cu privire la asigurarea unui răspuns cât mai prompt la situațiile de urgență ale cetățenilor, prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor. Mai mult, se vor pune la dispoziția dispecerilor un set mult mai larg de informații de localizare.

Astfel, se va genera o reducere semnificativă a timpului de gestionare a urgenţei, şi implicit, a timpului de răspuns la situaţii de urgenţă.

În România, pe lângă numărul unic de urgență 112 mai există și numărul unic 113, la care apelează persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire care pot transmite SMS serviciilor de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns