Un fost director al unei companii de stat nu poate justifica o sumă uriașă

Foto: news.ro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat o diferenţă nejustificată în valoare de 185.889 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristinel Viorel Farcaş, fost director la o companie de stat, potrivit Agerpres.

Cristinel Viorel Farcaş a fost director general al SC Confort Urban SRL, societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

În luna ianuarie 2017, acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participaţiei improprii) şi conflict de interese.

El era acuzat că i-a cerut administratorului unei firme să-i pună la dispoziţie gratuit şi apoi să-i vândă fictiv un autovehicul marca Porsche Macan S, în valoare de 95.000 euro, în schimbul atribuirii unui contract din bani publici.

Cristinel Viorel Farcaş a fost condamnat de către Tribunalul Constanţa, în septembrie 2017, la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare.