Un fast-food va crea hamburgeri pe bază de plante. Vezi detalii

Foto: Agerpres

Agenţia naţională responsabilă de cercetarea ştiinţifică în Australia a încheiat un parteneriat cu o franciză de restaurante fast-food pentru dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la burgeri din carne de vită, potrivit Agerpres.

Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică şi Industrială a Commonwealth (CSIRO) şi Hungry Jack’s, o franciză a lanţului american Burger King, s-au unit în vederea producerii şi comercializării unui burger preparat din plante.

Scopul este să creeze un burger care să imite gustul şi textura cărnii de vită. Ceea ce oferă  în plus sunt beneficiile fibrelor alimentare şi a nutrienţilor din plante, fiind de asemenea mai prietenos cu mediul.

”Vom atrage un public diferit, care nu cumpără în prezent produse din motive de sustenabilitate”, a spus proprietarul Hungry Jack’s, Jack Cowin.

CSIRO estimează că industria proteinelor pe bază de plante din Australia va depăşi valoarea de 6 miliarde de dolari australieni (4 miliarde de dolari americani) până în anul 2030.