Un documentar despre balerina Irinel Liciu, prezentat de Opera Naţională Bucureşti

Foto: news.ro

Documentarul „Abis” care  vorbește despre cariera şi viaţa lui Irinel Liciu, una dintre cele mai mari prim-balerine din istoria primei scene lirice a ţării, va fi prezentat luni de Opera Naţională Bucureşti, potrivit news.ro.

Opera Naţională Bucureşti îşi  dorește să readucă în fața publicului personalităţi marcante ce au scris istorie în cei 100 de ani de activitate artistică a instituţiei.

„Abis” va fi transmis  online, pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti luni, 22 februarie,  de la ora 19:00.

Irinel Liciu a fost prim-balerina Operei Naţionale Bucureşti în perioada 1950 -1970.

„Scena Operei Naţionale Bucureşti a fost onorată, de-a lungul timpului, de prezenţa multor artişti excepţionali care şi-au desfăşurat activitatea strălucitoare în spectacole de referinţă, cărora le-au conferit o frumuseţe şi anvergură greu de egalat. Printre aceştia, ilustra balerină Irinel Liciu ocupă un loc unic în felul său: personajele lirice, cu o încărcătură dramatică profundă, realizate cu o fineţe şi o dăruire impresionantă, rămân şi astăzi în sufletul celor care au trăit bucuria de a o aplauda în creaţii excepţionale – fie în Maria din «Fântâna din Baccisarai», în Tai Ho din «Macul roşu», fie în Swanilda din «Coppélia», Paraşa din «Călăreţul de aramă» sau Odette-Odile din «Lacul lebedelor» şi multe altele. Iar interpretarea plină de tristeţe, de o expresivitate îmbinând graţia, disperarea şi poezia, din «Moartea lebedei», va trăi veşnic în amintirea noastră”, a transmis ONB într-un comunicat.

Este important de știut că înregistrarea documentarului va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituţiei doar pe durata difuzării acestuia.