29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Un deputat prins beat la volan încheie un acord cu procurorii

Foto: digi24.ro

Procurorii de la Parchetul General au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins beat la volan în noiembrie 2019, parlamentarul acceptând să plătească o amendă penală de 40.000 de lei, potrivit digi24.ro.

Înţelegerea dintre procurori şi deputat trebuie însă aprobată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei trimis în instanţă, procurorii au reţinut că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul Mihai Valentin Popa a condus pe drumurile publice un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Prin analiza toxicologică efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 1,25 g/l.

„Ca urmare a încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în temeiul art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, inculpatul va fi condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 de lei, corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile – amendă de 250 lei. În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa şi acceptă încadrarea juridică dată faptei”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns