Un cartier din orașul Babadag a ieșit din carantină

Autorităţile judeţului Tulcea au decis ridicarea, începând de astăzi, a măsurii de carantină instituită în luna aprilie în cartierul Bendea din oraşul Babadag, scrie Agerpres. Prefectul judeţului, Alexandru Iordan, a precizat că această decizie a fost luată după ce în ultimele zile nu a mai fost înregistrat niciun caz de infecţie cu noul coronavirus.

,,Acţionăm în continuare în cartierul Bendea cu forţe ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a verifica persoanele izolate la domiciliu”, a declarat Alexandru Iordan, pentru Agerpres.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea au intrat pe 18 aprilie, în carantină, după ce 12 din cele 49 de teste făcute la persoane simptomatice care locuiesc în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus. Decizia a fost luată după ce autorităţile au suplimentat forţele de ordine pentru limitarea deplasării locuitorilor de aici, în condiţiile în care în perioada anterioară aproape 900 de persoane s-au întors din străinătate, iar 191 au fost izolate la domiciliu.