Un angajat al Penitenciarului Botoșani are coronavirus! Vezi detalii

Foto: digi24.ro

Un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta realizează activităţi educative şi a purtat în permanenţă echipament de protecţie, a transmis  Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit news.ro.

”Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul educaţie şi asistenţă psihosocială, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie”, a precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de către angajaţi, cât şi de către persoanele private de libertate. Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată.

”Administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, urmând a fi demarată ancheta epidemiologică. Din primele verificări, interacţiunea angajatului cu persoanele custodiate a fost redusă, riscul epidemiologic pentru această categorie fiind limitat”, a mai transmis ANP.