Ultima zi pentru depunerea Declaraţiei unice

Contribuabilii pot solicita sprijin funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, pentru depunerea Declarației unice. Foto: bihon.ro

Declaraţia trebuie completată şi depusă de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Persoanele fizice care nu realizează venituri dar care doresc să platească contribuția de asigurări sociale de sănătate, pentru dobândirea calităţii de asigurat, trebuie de asemenea sa completeze și să depună Declarația unică.

Declaraţia se poate depune electronic prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro sau prin intermediul serviciului “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziția contribuabililor calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale pentru înregistrarea, completarea și depunerea Declarației unice.

Cei interesați trebuie să știe că au la dispoziție și varianta de a depune Declarația unică direct la sediul unităţilor fiscale sau de a o transmite prin poștă.