UE ne oferă peste 8 milioane de euro drept despăgubiri după inundații

În vara anului trecut, inundațiile au făcut prăpăd în nord-estul României. Foto: romanialibera.ro

Plenul Parlamentului European a votat alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urma inundaţiilor care au afectat nord-estul României în vara anului 2018. Acești bani provin din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, care a fost creat special pentru a sprijini statele membre şi cele candidate afectate de catastrofe naturale majore, scrie news.ro.

„Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima şedinţă ordinară a Comisiei pentru bugete din noua legislatură fiindcă am vrut ca raportul meu să fie adoptat de urgenţă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în ţară. Prin acest vot, transmitem un semnal clar că, indiferent de situaţie, Uniunea Europeană are la dispoziţie instrumente pentru a sprijini statele membre în urma dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan.

Banii europeni vor acoperi parţial cheltuielile cu operaţiunile de urgenţă realizate de autorităţi pentru reconstrucţia digurilor şi a infrastructurii de transport.