UE face anchetă la gigantul Amazon! Vezi care este motivul

Compania americană de comerț online Amazon este suspectată de , suspectată de încălcarea reglementărilor Uniunii Europene în domeniul concurenţei. Foto: Mediafax

Comisia Europeană a anunţat că a început o investigaţie care vizează compania de comerţ online americană Amazon. Aceasta din urmă este  suspectată de încălcarea reglementărilor Uniunii Europene în domeniul concurenţei, notează cotidianul Le Monde.

“Am decis să examinez foarte atent practicile comerciale ale companiei Amazon, dublul rol practicat, de platformă de vânzări şi de firmă de vânzări în detaliu; vom verifica dacă această companie respectă reglementările europene în materie de concurenţă”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Competiţie.

Grupul Amazon este suspectat că utilizează datele transmise de firmele care efectuează comerţ în detaliu pe platforma online.

Margrethe Vestager, care a dispus deja anchete asupra companiilor americane Apple, Facebook şi Google, a fost criticată dur de preşedintele american Donald Trump. Acesta a acuzat-o că urăşte Statele Unite.

“Cooperăm deplin în investigaţie”, a transmis compania Amazon.