3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

UE a făcut primele plăţi din fondul de redresare după criza provocată de Covid-19

Foto: news.ro

Uniunea Europeană a efectuat primele plăţi din uriaşul fond de redresare di n criza provocată de Covid-19, sub formă de granturi destinate să creeze locuri de muncă şi să susţină companiile din economiile devastate de pandemie, potrivit news.ro.

Cele 27 de ţări ale UE aşteaptă să obţină bani dintr-un fond în valoare de 800 miliarde de euro (954,32 miliarde de dolari), sub formă de subvenţii şi împrumuturi, care este finanţat prin împrumuturi contractate de Comisia Europeană în numele statelor membre.

Comisia, Executivul UE, a anunţat luni că a debitat primii bani din fond, granturi de 800 de milioane de euro către 16 ţări ale UE, printre care Franţa, Germania, Danemarca, Estonia şi Republica Cehă.

Sunt foarte fericit că am reuşit să începem emisiunile de obligaţiuni NextGenerationEU aşa cum era programat”, a declarat comisarul pentru bugetul UE, Johannes Hahn.

Fondul de recuperare din criza provocată de Covid-19 este cunoscut sub numele de NextGenerationEU. Banii vor finanţa 41 de programe naţionale şi regionale care vizează reducerea decalajului dintre măsurile de intervenţie de urgenţă şi investiţiile pe termen lung, prin măsuri de consolidare a sistemelor de sănătate, crearea de locuri de muncă sau oferirea de sprijin pentru investiţiile întreprinderilor.