UDMR și USR cer demisia ministrului de Interne

Foto: caon.ro

UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, după decizia, susținută de Biserica Ortodoxă, ca oamenii să primească lumină în noaptea de Înviere prin autorități, scrie antena3.ro. Purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, Hegedus Csilla, a declarat că ministrul de Interne a pus în pericol toată ţara și nu a respectat starea de urgență declarată de președintele Klaus Iohannis.

„UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, deoarece, prin decizia lui, a pus pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei, a anulat toate rezultatele obţinute până acum prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei, a ignorat starea de urgenţă declarată de preşedinte şi măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern”, a spus Hegedus.

Demisia lui Marcel Vela a fost cerută și de USR. „Demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, precizează USR într-un comunicat.