Tutun în valoare de 560.000 de euro, confiscat. Vezi detalii

Foto: publika.md

Inspectorii vamali au confiscat, în urma unor controale efectuate în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, peste 18 tone de tutun, în valoare de 560.000 de euro, a anunţat astăzi Direcţia Generală a Vămilor (DGV), potrivit Agerpres.

În perioada 1 – 2 octombrie, inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, precum şi două echipaje canine din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, au luat parte la acţiuni comune cu structuri din cadrul IGPR, în vederea combaterii comerţului ilegal cu produse din tutun.

Astfel, la verificările efectuate în diverse locuri din Municipiul Bucureşti, dar şi de pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi, s-au descoperit aproximativ 13.725 kg tutun frunze şi 4.340 kg tutun pentru fumat, în valoare totală de 560.000 de euro.

“Tutunul brut era destinat prelucrării ilicite, urmând ca ulterior să fie ambalat şi comercializat online, prin intermediul site-urilor specializate. În vederea identificării persoanelor implicate, verificările sunt derulate de către organele de poliţie sub aspectul săvârşirii unor fapte de natura penală”, se arată în comunicatul DGV.

Conform unui studiu Novel Research, publicat la începutul lunii septembrie, piaţa neagră a ţigaretelor din România a scăzut, în iulie, la 13,7% din totalul consumului, cu 1,2 puncte procentuale mai puţin faţă de luna mai şi cu 3,6 puncte procentuale comparativ cu luna ianuarie 2019.

Regiunea Nord-Est rămâne cea mai afectată de comerţul ilegal, cu toate că s-a redus cu 1,2 p.p. până la 29,5%. Totodată, piaţa neagră a ţigaretelor se menţine la niveluri ridicate în Sud-Vest (22,3%) şi Vest (21,8%).