”Turiștii” falși au ajuns și în Canada. Vezi cum acționează aceștia

Foto: tion.ro

”Turiștii” falși din Quebec obișnuiesc să păcălească localnicii prin diferite metode. Potrivit stirileprotv.ro, aceștia încearcă să vândă diferite bijuterii sau să fure PIN-urile cardurilor de credit.

Pentru a părea cât mai credibili, ”turiștii” se îmbracă în costum, își pun și o cravată și cer tot felul de informații referitoare la cum pot ajunge dintr-o parte în alta a orașului. Mai mult, mulți dintre ei nu ezită să fie însoțiți de neveste sau copiii pentru ca oamenii să nu bănuiască nimic.

Poliția a înregistrat o creștere semnificativă, mai ales în sezonul estival, iar atunci când vremea începe să se răcească, ”turiștii” merg în alte regiuni mai calde. Majoritatea acestora sunt din estul Europei, cel mai mare număr fiind din România. Cu toate acestea, autoritățile fac eforturi uriașe pentru a-i prinde, deoarece infractorii își iau toate măsurile de precauție pentru a nu fi găsiți.

”Turiștii” circulă cel mai des cu mașini închiriate, folosesc telefoane cu cartele PrePay și părăsesc provincia în momentul în care se simt în pericol de a fi prinși.