28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta

Foto: GettyImages

Operatorii de turism din Grecia estimează o scădere a veniturilor din cauza noului val al pandemiei COVID-19, provocat de varianta Delta, mai agresivă și mai contagioasă. Mai mult, dacă numărul de cazuri crește masiv, acest lucru ar putea duce la o revizuire a politicii Greciei privind turismul, potrivit digi24.ro.

Aceasta, în condițiile în care Grecia înregistrează din nou o creştere a cazurilor de COVID-19, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de varianta Delta.

O imagine clară a direcției turismului din Grecia va fi însă cunoscută abia la sfârșitul lunii iulie, când vor exista date mai clare privind tendința epidemiologică și progresul campaniei de vaccinare.

Persoanele care călătoresc între regiuni sau către insule în Grecia trebuie să aibă certificat de vaccinare, dovada că au trecut prin boală, un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau un test rapid nu mai vechi de 42 de ore.