28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tulcea: Tabăra de ecologie a proiectului ‘Deltă curată

Aproximativ 50 de copii din comuna Murighiol au participat, în această săptămână, la tabăra de ecologie organizată în cadrul proiectului “Deltă curată. Comunitate responsabilă”, desfăşurat în cadrul programului “Cu apele curate”, potrivit Agerpres.

Proiectul este coordonat de Asociaţia 37, alături de Şcoala gimnazială din Murighiol şi de asociaţia Seneca şi a început acum aproximativ două săptămâni cu o campanie de igienizare în Deltă, organizată cu prilejul Zilei Dunării.

“Avem campanii lunare cu sătenii din Dunavăţu de Jos. Sunt foarte bucuroasă că acolo există un nucleu foarte puternic care în fiecare lună îşi dedică timp, bărci, oameni, benzină, să facă lucrul acesta, să strângă gunoaiele nimănui”, a declarat reprezentanta Asociaţiei 37, Luiza Zamora.

Pe lângă acţiunile de ecologizare, proiectul presupune şi o tabără pentru 55 de copii din Murighiol care s-a desfăşurat în această săptămână.

Tabăra de ecologie a presupus şi o întâlnire a copiilor cu reprezentanţii asociaţiei World Wildlife Fund (WWF), care şi-au prezentat proiectele.

Cele 5ateliere ale taberei de ecologie se încheie vineri, dar proiectul “Deltă curată. Comunitate responsabilă’ va continua cu pregătirea a trei spaţii de depozitare a deşeurilor.