Tudorel Toader face dezvăluiri uimitoare cu privire la legea recursului compensatoriu. Vezi detalii

Foto: campaniamea.declic.ro

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a scris pe pagina sa de Facebook despre o prevedere mai puțin știută a legii recursului compensatoriu, prin care este posibil să fie eliberați mult mai mulți deținuți decât ar fi îndreptățiți.

Astfel, dacă există o singură celulă dintr-un pavilion care nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că toate celelalte celule sunt la fel, iar deținuții respectivi, chiar dacă sunt deținuți în condiții corespunzătoare, pot fi eliberați.

„Se știe că CSM a propus ca cele 3 zile, la 30 de zile executate, să fie considerate ca executate. Se știe că în loc de 3 zile, Parlamentul a mărit numărul la 6 zile. Ce NU SE ȘTIE știe este faptul că dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu și pentru cei deținuți în condiții corespunzătoare!”, a scris Tudorel Toader.

Foto: Facebook

Ulterior, acesta a adăugat la postare că este vorba de „simple precizări”, o sintagmă pe care fostul ministru o folosește de obicei atunci când dă replica în polemici în care este eventual implicat.

Foto: Facebook.com

Mii de deținuți, unii periculoși, au fost eliberați prin legea recursului compensatoriu. O bună parte dintre ei au recidivat, iar fostul ministru Tudorel Toader a fost arătat cu degetul pentru această lege.