13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Trump va publica o carte cu scrisori de la Kim Jong-un sau Oprah Winfrey

Donald Trump încă nu a anunţat un acord pentru a scrie o carte de memorii despre perioada petrecută la Casa Albă, dar va publica luna viitoare o a doua carte ce ar include o corespondenţă controversată cu Kim Jong-un, liderul de la Phenian, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

“Letters to Trump” va conţine 150 de scrisori private, scrise de-a lungul a mai bine de 40 de ani, de la personalităţi precum Hillary Clinton, Richard Nixon şi Oprah Winfrey.

Scrisorile lui Trump cu Kim au fost o sursă considerabilă de controverse.

În 2018, Trump a spus la un miting din Virginia că el şi Kim “am fost cu adevărat duri… şi apoi ne-am îndrăgostit, OK? Nu, într-adevăr, mi-a scris scrisori frumoase şi sunt scrisori grozave”.

Dar scrisorile lui Kim au devenit o sursă de probleme atunci când s-a dovedit că astfel de documente făceau parte din materiale confidenţiale pe care Trump l-a dus la Mar-a-Lago, în Florida, când a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021, după revolta de la Capitoliu.

Reţinerea de către Trump a documentelor clasificate este un subiect investigat de Jack Smith, un consilier special numit de Merrick Garland, procurorul general al SUA.

Print Friendly, PDF & Email