Trei femei și șase copii, asasinați în Mexic

Cel puţin trei femei și şase copii aparţinând unei comunităţi mormone americane stabilite în nordul Mexicului au fost asasinaţi într-o ambuscadă, a anunţat una din rudele victimelor, scrie Agerpres.

Trupurile unei mame și ale celor patru copii ai săi au fost găsite, ciuruite de gloanţe, la bordul unei camionete calcinate, cu care se îndreptaseră spre frontiera cu SUA, a declarat  unul din liderii comunităţii mormone, Julian Lebaron, activist anti-infracţionalitate şi văr al femeii asasinate.

,,Le-au întins o ambuscadă, au deschis focul asupra camionetei și au incendiat-o (…) Este un masacru”, a declarat Julian Lebaron la postul Radio Formula.

Alte două vehicule, care îl însoţeau pe primul, au fost găsite câteva ore mai târziu, având la bord cadavrele a două femei și doi copii.

Alţi cinci sau şase copii, dintre care unul rănit de glonţ, au reuşit să fugă şi s-au întors pe jos, iar o fetiţă este dată dispărută după ce a fugit în pădure să se ascundă, a mai spus Lebaron, afirmând că nu cunoaşte cine sunt autorii atacurilor şi nici motivele acestora.

La rândul său, procurorul din Chihuahua, César Augusto Peniche, a afirmat că numărul victimelor rămâne ,,neclar”.