Trei elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia au coronavirus! Vezi detalii

Foto: realitatea.net

Trei elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost depistați cu noul coronavirus, potrivit Mediafax. DSP Alba împreună cu epidemiologi ai MApN fac anchete pentru a stabili care este procedura de urmat în acest caz.

DSP Alba a fost informată de către conducerea Colegiului Militar „Mihai Viteazul” că trei elevi au COVID-19. „Noi am fost informați de către conducerea Colegiului Militar Mihai Viteazul Alba Iulia despre existența a trei cazuri de SARS-CoV-2. Unul dintre elevi este din județul Alba, unul din județul Mureș și unul din județul Maramureș. Toți elevii au fost testați la Institutul Cantacuzino”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pentru Mediafax. Potrivit acestuia, au fost demarate anchete epidemiologice, una pentru elevii din județul Alba și o anchetă epidemiologică asupra întregii unități de învățământ.

Specialiștii DSP vor transmite analiza privind riscurile și situația epidemiologică conducerii colegiului, respectiv Consiliului de Administrație, urmând ca, în colaborare cu rețeaua epidemiologică a MApN să se ia o decizie pentru ca elevii de la Colegiul Militar să înceapă școala în siguranță.

Cei trei elevi depistați pozitiv la SARS-CoV-2 au fost testați la intrarea în internat, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar.

În total au fost testați 460 de elevi.