Transalpina se va închide la primul polei. Vezi detalii

Foto: a1.ro

Transalpina va mai rămâne deschisă maximum două-trei săptămâni, în funcție de evoluția vremii din zona montană. Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a spus că a fost primită recent o avertizare de scădere a temperaturilor în următoarele zile, potrivit a1.ro.

Nu vor fi și ploi, astfel încât drumul va fi menținut deschis. Cristi Tudor a precizat că, după data de 20 octombrie, se anunță precipitații și scăderi mai mari de temperatură la munte. Astfel, la primul polei, șoseaua se va închide.

Noi nu cuantificăm viețile oamenilor în încasări, carburant și alte lucruri. Va urma un val rece câteva zile, dar fără precipitații. Nu ar trebui să pună probleme. Primele precipitații ar fi din 20 octombrie încolo. În funcție de vreme se închide sau se deschide. Noi nu suntem ca Transfăgărășanul. La ei este clar, prin lege. Noi vrem să ținem cât mai mult deschis drumul, dar nu depinde numai de noi, ci și de vreme“, a spus Cristi Tudor.

La Rânca au început pregătirile pentru iarnă. Reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu a mai spus că, în baza din Rânca, au fost deja transportate cantitățile necesare de material antiderapant. Utilajele au fost trecute toate prin revizii și toți angajații sunt pregătiți să intervină pe drum în caz de nevoie.