11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tranșa de 500.000 de doze de vaccin Pfizer, care trebuia să ajungă luni dimineață în România, întârzie

Foto: Profimedia Images

O tranșă de 500.000 de vaccinuri Pfizer, care trebuia să ajungă  în țară în această dimineață, mai întârzie. Potrivit unor surse, vaccinurile n-au ajuns la timp, din cauza volumului mare de marfă transportată în această perioadă. Luna aceasta, conform programării, ar urma să primim 3. 100.000 de doze.

Autoritățile române  au declarat că  există  deja doze de vaccin și pentru ziua de marți, în condițiile în care cele programate să ajungă luni în țară vor putea  întârzia și mai mult. România mai are în stoc aproximativ 60-70 de mii de doze Pfizer. Vineri a fost distribuit ser pentru trei zile: sâmbătă, duminică și luni.

Noua tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech  va fi  livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. La fel ca în cazul celorlante loturi primite, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, potrivit digi24.ro.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, precizează CNCAV.

Până acum, România a recepționat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.