Tramvaiul 41 tinde să devină un coșmar pentru bucureșteni! Vezi cum va circula de la 1 septembrie

Vești proaste pentru bucureșteni! De la 1 septembrie tramvaiul 41 va circula pe un singur fir pe Podul Grant, iar călătorii vor aștepta mai mult timp în stații. Lucrătorii Primăriei Capitalei au montat deja o linie „pendulă” pe Pod, iar directorul STB, Andrei Creci, a confirmat pentru Mediafax că de la 1 septembrie frecvenţa tramvaiului 41 va fi afectată de această situaţie.

Problema pentru călători este că acest fir unic de pe Podul Grant va afecta frecvenţa obişnuită a tramvaielor, ceea ce înseamnă practic timpi de aşteptare mai mari. „Se va circula <<la paletă>>, cum se spune în popor, adică pe un singur fir. Se va circula alternativ. Un tramvai dintr-un sens va trece, iar celălalt va aştepta. Frecvenţa tramvaiului 41 va fi afectată. La frecvenţa care a circulat tramvaiul 41 nu se mai poate ajunge pe un singur fir. Dar oricum, este mai bine decât cu liniile navetă, care oricum vor rămâne şi ele pe traseu”, a declarat pentru Mediafax Andrei Creci, director al Societăţii de Transport Bucureşti.

Acesta a mai precizat că suplimentar se va înfiinţa şi linia navetă 643, cu cinci autobuze, care va funcţiona între bucla Ghencea şi Cora Lujerului.

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost suspendată, din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant şi staţia de metrou din Drumul Taberei.