2 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tot ce trebuie să știe românii care vor să plece în vacanță în Grecia

Foto: Getty Images

Weekend-ul trecut, sute de turiști români au așteptat ore în șir la cozi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a intra în Grecia. Autoritățile elene au susținut că una dintre principalele cauze a fost că mulți dintre ei nu aveau completat formularul de identificare a pasagerului, potrivit digi24.ro.

Un formular de călătorie pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor este cel de localizare a pasagerilor. 

Documentul este cerut, în special, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, dar și informații despre locul în care aceștia se cazează. Formularul ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei.

Se găsește online, pe travel.gov.gr și poate fi arătat direct de pe telefonul mobil. Cei care nu completează acest document riscă o amendă de 500 de euro.

În plus, Grecia permite intrarea pe teritoriul său doar pentru turiștii care prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid. Dar e obligatoriu să fi trecut 14 zile de la rapel.

În plus, documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba engleză.

Cei care nu s-au imunizat pot arăta un test PCR negativ, dar care să nu fie mai vechi de 72 de ore sau dovada trecerii prin boală.

Că la intrarea în Grecia, turiștii pot fi supuși unor teste rapide aleatorii.

În cazul unui rezultat pozitiv, persoanele infectate vor fi cazate gratuit, dar temporar într-un hotel de carantină. De asemenea, într-o astfel de situație detectată la frontieră, intrarea pe teritoriul elen poate fi interzisă.