Topul spitalelor românești unde s-a cerut mită. Vezi cine e pe primul loc

Două spitale din București și unul din Brăila ocupă primele trei locuri în topul spitalelor românești unde personalul medical a cerut mită de la pacienți. Foto: playtech.ro

Spitalul Universitar de Urgență din București, Spitalul Județean de Urgență din Brăila și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din Capitală ocupă primele trei locuri în topul spitalelor unde personalul medical a cerut mită de la pacienți. Asta arată un raport realizat de firma de audit Anti-Bribery Synergy pe baza răspunsurilor pacienţilor în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătății, scrie hotnews.ro.

Raportul a fost realizat pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară. Top 10 este completat de Spitalul Clinic Filantropia, Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Al. Trestioreanu, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandru Rusescu (toate din București), Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și Spitalul Județean Argeș.

Raportul firmei de audit amintite se bazează pe răspunsurile oferite de pacienții a 352 de unităţi medicale din întreaga ţară la întrebarea “Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”. În total au fost primite 3.800 de răspunsuri afirmative.