18 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Topul intenţiilor de vot la alegerile prezidenţiale

Aproape 50% dintre persoanele care intenţionează să meargă la vot la prezidenţiale ar opta pentru Klaus Iohannis dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM, pe locul al doilea se situează Mircea Diaconu cu 16,7%. Pentru parlamentare, topul este condus de PNL, urmat de PSD.

Surprinzător este faptul că pe locul al doilea se situează Mircea Diaconu cu 16.7%, urmat de Viorica Dăncilă – 15,1%, în creştere cu aproape 3 procente faţă de luna trecută, Dan Barna – 12,6%, Theodor Paleologu – 6,9%, Kelemen H|unor – 2,9%.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 29,6 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, în creştere cu aproape două procente faţă de luna septembrie.

PSD îşi menţine locul 2 cu 21,2 %, în creştere cu aproape două procente faţă de luna trecută. USR pierde şi în această lună un procent şi jumătate, rămâne astfel pe locul trei, cu 16,4%

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Foto: hotnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns