Țigările electronice aromate vor fi interzise. Șase oameni au murit din cauza unei boli provocate de acestea

Foto: digi24.ro

Statele Unite au decis interzicerea ţigărilor electronice aromate din cauza creşterii numărului de decese provocate de folosirea unor astfel de dispozitive. Potrivit digi24.ro, anunțul a fost făcut de președintele american.

Această decizie a venit la scurt timp după ce autorităţile au anunţat că șase persoane au murit din cauza unei boli pulmonare provocate, cel mai probabil, de utilizarea ţigării electronice. Mai mult, alţi 450 de americani s-au îmbolnăvit de plămâni tot din aceeaşi cauză.

Donald Trump a spus că este nevoie de măsuri „foarte, foarte puternice” în privința țigărilor electronice, deoarece acestea reprezintă un pericol pentru „copiii nevinovați”.

Secretarul american al Sănătății, Alex Azar, a anunțat că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente va transmite în următoarele săptămâni o serie de reglementări în privința acestor dispozitive.

Autorităţile au avertizat populația să renunțe să folosească dispozitivele până când nu este identificată substanța care provoacă boala pulmonară.