26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Thailanda renunță la unele reguli de intrare în țară pentru turiști și la măștile de protecție

Foto: Profimedia

Autoritățile din Thailanda au decis să relaxeze măsurile anti-COVID pentru a ușura intrarea în țară a turiștilor. De asemenea, se va renunța la obligativitatea privind purtarea măștii de protecție în spațiile publice, anunță Reuters, preluat de digi24.ro.

Thailanda a anunțat vineri că va renunța la procesul de preînregistrare mult criticat pentru vizitatorii străini și nu va mai impune purtarea măștilor de protecție. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii numărului de cazuri COVID-19.

Sistemul „Thailand Pass”, prin care turiștii străini trebuie să ceară aprobarea prealabilă a autorităților thailandeze, va fi eliminat de la 1 iulie, a declarat presei ministrul turismului Pipat Ratchakitprakan, eliminând una dintre ultimele restricții de călătorie rămase în țară.

Thailanda este una dintre cele mai populare destinații de călătorie din lume, dar companiile de turism s-au plâns mult timp că solicitarea ca străinii să prezinte mai multe documente – de la certificate de vaccin până la asigurări medicale și rezervări de hoteluri – împiedică redresarea sectorului.

Thailanda a fost vizitată de aproape 40 de milioane de persoane în 2019, dar anul trecut a primit mai puțin de 1% din acest număr, în ciuda renunțării la unele restricții.

Grupul de lucru pentru coronavirus a mai declarat vineri că utilizarea măștilor de față nu va mai fi obligatorie începând de luna viitoare, dar a recomandat oamenilor să le poarte dacă se află în medii aglomerate sau dacă suferă de probleme de sănătate.

Thailanda a avut peste 30.000 de decese cauzate de COVID-19, dar a stăpânit focarele, având o rată de vaccinare de peste 80%.

Print Friendly, PDF & Email