Termoenergetica va începe negocierile cu ELCEN. Vezi detalii

Foto: Mediafax

Compania Termoenergetica, cea care va prelua activitatea de termoficare în Capitală, începe de astăzi negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN, informează RADET.

“Încă din luna iulie, am solicitat încheierea unui nou contract de furnizare a energie termice, corect, din care să fie eliminate clauzele care au generat conflictele economico-financiare şi o mare parte din penalităţi, propunerile fiind transmise în mai multe rânduri către Ministerul Energiei, partenerului contractant şi ANRE. Solicitările sunt normale, corecte şi realiste”, se arată într-un comunicat al regiei.

Potrivit Agerpres, RADET susţine că refuzul eliminării acestor clauze şi introducerea oricăror alte clauze impuse de ELCEN, care nu au legătură cu acest specific vor duce la îngroparea noii companii pe modelul deja cunoscut al regiei autonome.

Așadar, una dintre solicitări a avut în vedere calcularea tarifului pentru operatorul serviciului de energie termică (Compania Energetica Bucureşti) la nivelul cheltuielilor unui an calendaristic, având în vedere că practica a dovedit faptul că, în perioada sezonului cald, RADET s-a aflat în imposibilitatea de a achita facturile ELCEN la termenele scadente.

De altfel, o altă solicitare s-a bazat pe majorarea perioadei de graţie de la 30 de zile la 40 de zile pentru plata facturii către producător, după care acesta poate percepe penalităţi de întârziere.