20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tenorul José Carreras va concerta, pe 6 septembrie, la Oradea

Foto: Agerpres

Celebrul tenor José Carreras va avea un concert pe 6 septembrie, la Oradea, în Piaţa Unirii, fiind unul dintre cele mai importante evenimente muzicale pe care le-a găzduit vreodată Oradea.

Consiliul Local Oradea a aprobat în şedinţa de îndată, suplimentarea bugetului Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) cu 448.000 lei, circa 90.000 de euro, contribuţia de la bugetul oraşului pentru acoperirea costului acestui eveniment.

Încă 30 de mii de euro ar veni de la Consiliul Judeţean Bihor şi încă 120 de mii lei ar urma să fie încasările din vânzarea de bilete.

“În data de 6 septembrie, vom găzdui la Oradea un concert al lui José Carreras în Piaţa Unirii, un concert care va face cinste oraşului nostru. Nu cred că a mai fost un asemenea concert în Oradea. Vreau să mulţumesc pe această temă domnului Jurcă (city managerul Oradiei, n.r.) şi colegilor noştri de la APTOR pentru că au reuşit acest lucru şi după aprobarea dvs vom semna acel contract cu José Carreras pentru organizarea evenimentului. Cred că era un caracter de urgenţă să avem această aprobare din partea Consiliului Local“, a declarat, în şedinţa de CLO, primarul municipiului Oradea, Florin Birta, potrivit unui comunicat Agerpres.

Biletele pentru concertul Carreras vor fi puse în vânzare în zilele următoare pe o platformă online. Organizatorii au stabilit că vor fi  3 categorii de preţuri, în funcţie de locul ales, prin urmare vor asigura între 1.700 şi 2.000 de locuri.

Tenorul spaniol Josep Maria Carreras i Coll (Jose Carreras) s-a născut la 5 decembrie 1946, la Barcelona, în Spania. Părinţii săi au fost cei care i-au descoperit vocaţia şi i-au îndreptat paşii către lumea muzicii. Carreras a arătat de mic interes pentru muzică, după ce l-a văzut, la vârsta de şase ani, pe Mario Lanza în filmul “The Great Caruso” (1951).

Devenit celebru datorită rolurilor sale în spectacole de operă pe cele mai importante scene ale lumii, Jose Carreras a devenit şi mai popular prin concertele şi înregistrările în formula “Cei trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi de Placido Domingo.

Tenorul, acum în vârstă de 74 de ani, a primit de-a lungul carierei  sale numeroase precum  discuri de aur şi platină în întreaga lume, fiind răsplătit cu numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale.

Print Friendly, PDF & Email