26 mai 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tenismenii nevaccinaţi vor avea drept de joc la turneele din Italia, dar nu vor avea acces la vestiare

Foto: news.ro

ATP a emis un document cu noi restricţii pentru jucători, la turneele viitoare din Italia, informează RMC Sport. La aceste competiţii, tensimenilor nevaccinaţi le este permis să joace, dar nu vor avea acces la facilităţile complexului sportiv, potrivit news.ro.

După confuzia apărută în jurul cazului Novak Djokovici în Australia, ATP are în vedere introducerea de noi reguli pentru turneele viitoare. Daily Mail a obtinut restrictiile impuse de forul mondial pentru urmatoarele turnee din Italia şi acestea deschid uşa jucătorilor nevaccinaţi, care însă vor trebui să respecte restricţii draconice.

În primul rând, sportivii vor trebui să aibă un test Covid negativ la fiecare 48 de ore. Singurul loc unde va fi autorizată prezenţa acestora va fi terenul, dar nicăieri altundeva în complexul care găzduieşte turneul, cum ar fi vestiarele. Nu li se va permite să folosească facilităţile turneului (vestiare, sală de sport, cafenele  etc), restaurantele sau hotelurile rezervate competiţiei, se arată în document.

Din echipele de asistenţă a jucătorilor nevaccinaţi, vor fi acceptaţi la locului turneului doar antrenorii. Totodată, partenerii sau membrii familiilor jucătorilor nevaccinaţi nu vor avea voie să intre în complex.

Sunt în desfăşurare discuţii pentru aplicarea pe plan mai larg a acestor reglementări, la toate evenimentele viitoare. Regulile rămân, evident, sub constrângerea restricţiilor impuse de guverne. De exemplu, Franţa a precizat în această săptămână că nu le va permite sportivilor nevaccinaţi să participe la întreceri de pe teritoriul său.

Cea mai importată competiţie de tenis organizată în Italia este turneul de la Roma, programat între 2 şi 15 mai.

Print Friendly, PDF & Email