Telecabina de la Cetatea Deva îşi reia cursele normale, după două luni de pauză

Începând de astăzi, telecabina de la Cetatea Deva îşi va putea relua cursele normale, după două luni de zile în care a fost oprită ca măsură de limitare a pandemiei de COVID-19, a informat Primăria Deva.

Este important de specificat că de acum telecabina va transporta doar 4 persoane pe călătorie, pentru a putea astfel respecta măsurile instituite la nivel naţional în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

“Interiorul ascensorului va fi igienizat şi dezinfectat de mai multe ori pe zi. În telecabină au fost trasate marcaje pentru ca turiştii să respecte distanţarea fizică necesară. Purtarea măştii de protecţie este, de asemenea, obligatorie pentru pasageri pe tot parcursul călătoriei”, a precizat administraţia locală, potrivit Agerpres.

Totodată, instituiția a menționat că telecabina a beneficiat şi de revizia tehnică şi este pregătită să transporte în siguranţă turiştii.

În această perioadă, turiştii vor putea vizita cetatea medievală a Devei între orele 8:00 şi 20:00. Ultimele curse ale telecabinei sunt programate la ora 19:15 – pentru urcare, şi 19:45 – pentru coborâre.