23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Teatrul Odeon invită publicul în culisele spectacolului “Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, prima premieră a anului

Foto: news.ro

Publicul  de acasă este invitat să intre, vineri,9 aprilie, de la ora 19.00, în culisele primei premiere a anului 2021, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Alexandru Mâzgăreanu,  pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, potrivit unui comunicat news.ro.

Decorul este realizat de Andrada Chiriac, costumele – Alexandra Mâzgăreanu, muzica – Alexandru Suciu, light design – Cristian Niculescu, traducerea – Ionuţ Grama. În distribuţie: Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu şi Silvian Vâlcu.

Această iniţiativă, de a vedea cu ajutorul camerei de filmat în spatele scenei, de a intervieva echipa de creaţie, dar mai ales de a oferi publicului şansa să pătrundă detaliile procesului scenic, a  venit în toamna anului trecut.

La finalul celei de-a treia ediţii a proiectului european “Fabulamundi. Playwriting Europe”, spectacolul multi-premiat „Gardenia” de Elżbieta Chowaniec (Polonia), regia Zoltán Balázs (Ungaria), care ar fi trebuit să fie prezentat la Roma, în cadrul unui festival Fabulamundi, dedicat încheierii acestei ediţii, a fost necesar să caute o formulă de prezentare online.

Filmul care a a fost realizat cu această ocazie fiind  primul dintr-o serie pe care ne-o dorim completată, se poate vedea în continuare, atât pe canalul de YouTube, pagina de Facebook a Teatrului Odeon, pe site-ul propriu, cât şi pe pagina partenerului Fabulamundi. Playwriting Europe, în secţiunea video productions.