Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer

 

Foto: news.ro

A fost anunțat faptul că, astăzi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova. Prin urmare instituția culturală va primi Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, Categoria D -„Arta spectacolului”, potrivit news.ro.

“Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la dezvoltarea culturală a ţării noastre, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viaţa culturală, prin promovarea unei educaţii artistice de calitate în rândul tinerelor generaţii, dovedind excelenţa la nivel naţional şi internaţional” se arată într-un comunicat al  Administraţiei prezidenţiale.

Având o istorie de 170 de ani, Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din  Craiova a  obținut recunoaștere de-a lungul timpului și a fost prezent în rândul marilor teatre internaționale, alături de care a participat la cele mai importante festivaluri. De asemenea, este primul teatru dintr-o țară din Europa Centrală și de Răsărit care a devenit membru al Convenţiei Teatrale Europene (CTE).

Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova este o instituţie de cultură finanţată de Ministerul Culturii.