Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian” a programat duminică primul spectacol în sală

Foto: news.ro

Primul spectacol care va avea loc în sala Teatrului Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian” a fost stabilit pentru duminică, de la ora 18.00, după cum a anunțat instituţia pe Facebook.

“Gala Extraordinară a Operetei Româneşti”, care și-a propus să reunească solişti consacraţi ai scenei de operetă din România cu ansamblurile de orchestră, cor şi balet, toate sub conducerea muzicală a dirijorului Lucian Vlădescu, va avea loc pe scena Teatrului din Bulevardul Octavian Goga Nr.1, Sector 3, Bucureşti.

Instituția de cultură a specificat că în program se vor regăsi fragmente din operele: “Lăsaţi-mă să cânt”, “Lysistrata” de Gherase Dendrino, “Plutaşul de pe Bistriţa”, “Ana Lugojana”, “Târgul de fete” de Filaret Barbu, “Soarele Londrei”, “Culegătorii de stele”, “Leonard” şi “Răspântia” de Florin Comişel, “Eternele iubiri” şi “Valurile Dunării” de George Grigoriu, “Fântâna Blanduziei” de Cornel Trăilescu, “Anton Pann” de Alfred Mendelsohn, “Mătuşa mea, Faustina” de Liviu Cavassi şi Doru Butoescu.

Cei care doresc să participe trebuie să își achiziționeze un bilet. Acesta cost 40 de lei iar locuri disponibile sunt 165.

Următorul spectacol,  respectiv premiera “Voievodul Ţiganilor”, se va putea vedea pe 6 februarie, de la ora 18.00.

Aceste evenimente se desfășoră cu respectarea măsurilor în viguare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Purtarea măştii (medicală/ nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier şi pe toată durata spectacolului, până la părăsirea clădirii.

De asemenea, vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.

Potrivit Teatrului de Operetă, spectacolele se vor desfăşura fără pauze pentru a se evita aglomerarea spaţiilor din foaiere.

Accesul în spaţiu se  va face cu respectarea  distanţării de minimum 1,5 m, atât prin respectarea marcajelor, cât şi a regulilor de distanţare fizică.