Teatrul Bulandra va omagia în această săptâmână pe Octavian Cotescu

Foto:news.ro

Teatrul Bulandra a anunțat că săptâmâna 29 iunie – 5 iunie o va dedica lui Octavian Cotescu, actor al Teatrului „Bulandra” timp de 30 de ani, potrivit news.ro.

Instituția de cultură a menționat ca în această perioadă dificilă, spectacolele online difuzate de Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra” au fost urmărite de peste 2 milioane de persoane, atât pe pagina oficială de Facebook şi prin intermediul pe site-urilor www.bulandra.ro, www.smartradio.ro.

A fost stabilit ca vineri, 3 iulie 2020, să fie difuzat spectacolul “Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, regia Sanda Manu (1977), ce reprezintă unul dintre spectacolele de succes în care a jucat Octavian Cotescu, parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Acest spectacol a fost tare apreciat de critica de specialitate şi pentru distribuţia remarcabilă care include actorii: Leopoldina Bălănuţă, Corado Negreanu, Dan Condurache, Şerban Celea, Tatiana Iekel, Nicolae Pomoje, Aurel Cioranu, Constantin Cojocaru, Valeria Ogăşanu, Dorin Dron, Vivian Alvizache, Rodica Dianu.

Octavian Cotescu este cunoscut ca un artist cu o multitudine de culori şi nuanţe interpretative. El a jucat pentru prima dată pe scena Bulandrei în anul 1950, când a fost distribuit de cunoscutul regizor Moni Ghelerter într-un rol episodic din “Vad nou” de Lucia Demetrius.