Teatrul Bulandra marchează Săptămâna Shakespeare cu spectacole și expoziții online

Foto: Teatrul Bulandra

Teatrul Bulandra va marca Săptămâna Shakespeare în acest an în mediul online. Cu această ocazie vor fi prezentate, prin intermediul paginii oficiale de Facebook cât și pe site-urile bulandra.ro și smartradio.ro producții ce fac parte din repertoriul teatrului, conform Agerpres.

Până duminică, 26 aprilie, pe pagina oficială de Facebook a teatrului vor putea fi văzute cu  ajutorul fotografiilor și altor informații, 23 de spectacole pe texte de Shakespeare ce au fost puse în scenă la Teatrul Municipal Bulandra, în perioada 1947 – 2020.

“Multe dintre fotografiile care urmează să fie postate sunt inedite şi expuse pentru prima dată publicului larg. Vor fi imagini din puneri în scenă celebre precum: ‘Cum vă place’ montat în anul 1961 de Liviu Ciulei; ‘Julius Caesar’ pus în scenă de Andrei Şerban în anul 1968; ‘Hamlet’ regizat de Alexandru Tocilescu în 1985, ‘Îmblânzirea scorpiei’ din anul 2000, în regia lui Mihai Măniuţiu şi multe alte spectacole”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții teatrului.

Pe 22 aprilie, miercuri, de la ora 19,00, va fi transmis în regim de live streaming filmul realizat în timpul repetiţiilor la spectacolul “Furtuna” de William Shakespeare, ce a fost regizat de Liviu Ciulei în 1979. Filmul este realizat de criticul şi istoricul de film Costel Safirman şi surprinde imagini cu actorii: George Constantin, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică, Florian Pittiş, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrând cu regizorul şi mentorul multora dintre ei, Liviu Ciulei.

Pe 23 aprilie, joi, în ziua aniversării lui William Shakespeare, Teatrul Bulandra va transmite cu această ocazie în regim de live streaming înregistrarea spectacolului “Poveste de iarnă”, în regia lui Alexandru Darie (1994).