11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Teatrul ”Andrei Mureşanu” organizează casting pentru un spectacol regizat de Radu Afrim

Foto: Teatrul Andrei Mureşanu / Facebook.com

Teatrul ”Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe organizează casting pentru un spectacol regizat de Radu Afrim. În acest fel  se dorește cooptarea  în noul proiect mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani.

Conducerea teatrului a explicat că invitaţia se adresează acelor tineri care, pe lângă talent actoricesc, “dau dovadă de capacitatea de a improviza, sunt dezinvolţi, nu se simt stânjeniţi atunci când utilizează un limbaj colocvial şi au o prezenţă scenică firească şi o abordare cât mai naturală”.

“Spectacolul are la bază textul ‘Consensual’ de Evan Placey, tradus în limba romană de Anna Maria Popa cu titlul ‘Consimţământ’. Pentru a avea un impact cât mai puternic asupra tinerilor cărora li se adresează, echipa artistică intenţionează să coopteze cât mai mulţi tineri în proiect. Prin urmare, tinerii interesaţi sunt aşteptaţi pentru casting, miercuri, 5 mai, de la ora 10:00, la sediul Teatrului ‘Andrei Mureşanu’, unde vor fi prezenţi membrii echipei artistice împreună cu regizorul Radu Afrim”, se arată în anunțtul postat pe pagina de Facebook a teatrului.

Pentru proba de casting, trebuiet știut că tinerii trebuie să pregătească un text contemporan la alegere, să facă un exerciţiu de improvizaţie şi să susţină o discuţie cu membrii echipei artistice şi cu regizorul.

“Textul este scris într-o limbă română simplă, cu expresii uzuale şi uşor de înţeles, motiv pentru care sunt aşteptaţi la casting şi tinerii talentaţi de etnie maghiară care consideră că se pot descurca. Repetiţiile pentru spectacol vor avea loc în perioada 5 mai – 28 iunie. Se va lucra zilnic, în a doua parte a zilei. În săptămâna dinaintea premierei programate pentru 28 iunie se va lucra intens pe tot parcursul zilei”, menţionează conducerea instituţiei.