Teatre de operă din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi şi corul Madrigal vor organiza, vara aceasta, spectacole în aer liber

Foto: ONB (Foto: Inquam Photos)

Ministerul Culturii informează că Teatre de operă din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi şi corul Madrigal se numără  printre cele 11 instituții care, în această vară, vor organiza spectacole în aer liber, potrivit news.ro.

SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României – va fi lansată pe 10 iulie.

„În urma discuţiilor cu managerii de instituţii culturale din subordinea Ministerului Culturii am pregătit această stagiune estivală, adaptată situaţiei curente. Va fi o stagiune în aer liber care are potenţialul de a atrage public nou. Să nu uităm că artele spectacolului au debutat acum mai mult de 2.500 de ani în aer liber şi doar de 500 de ani acestea se regăsesc în spaţiu închis”, a declarat ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu.

Această stagiunea estivală de muzică şi operă a României va antrena 11 instituţii care vor desfășura propria stagiune în aer liber. Prin urmare publicul român este invitat să participe la spectacolele realizate de Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”; Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”; Filarmonica „George Enescu“; Opera Maghiară din Cluj-Napoca; Opera Naţională Bucureşti; Opera Naţională Română din Cluj-Napoca; Opera Naţională Română din Iaşi; Opera Naţională Română din Timişoara; Teatrul Muzical „Ambasadorii”; Teatrul Naţional de Operetă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa; Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian“.