24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tarife de cel puţin 200 de lei pentru ridicarea şi transportul maşinilor staţionate neregulamentar pentru șoferii din Sectorul 5

Foto: Agerpres

A fost anunțat că șoferii care îşi parchează maşinile neregulamentar riscă să plătească tarife de cel puţin 200 de lei pentru ridicarea şi transportul acestora, la care ar urma să se adauge 100 de lei pentru prima zi de depozitare.

Ieri, Consiliului Local Sector 5 a aprobat cu 20 de voturi favorabile, 6 abţineri şi unul împotrivă, regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor/autovehiculelor staţionate neregulamentar, potrivit unui comunicat Agerpres. 

Tarifele de ridicare sunt următoarele:
– 100 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv;
– 150 lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Tarifele de transport sunt de:
– 100 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv;
– 150 lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

În același timp,  trebuie meționat că tarifele de depozitare se stabilesc în funcţie de perioada de staţionare a vehiculului în depozit. În momentul depozitării efective, se percepe un tarif de 100 de lei pentru 24 de ore, iar după această perioadă, în funcţie de timpul de depozitare, câte 50 de lei pentru fiecare zi de staţionare în depozit.

Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.

Plata tarifelor de ridicare, transport şi depozitare se efectuează către Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, prin instrumente electronice de plată. La plata tuturor tarifelor se percepe TVA.

Potrivit hotărârii, activităţile de ridicare, transport, depozitare şi restituire a vehiculelor sunt efectuate de către Poliţia locală sau de către persoane special desemnate, conform prevederilor legale.

Agenţii constatatori vor efectua fotografii sau înregistrări video, cu zona în care este staţionat autovehiculul. Nu vor fi ridicate vehiculele în cazul în care în interiorul acestora este vizibilă prezenţa unei persoane.

În situația în care proprietarul maşinii se prezintă în timpul operaţiunii de ridicare, înainte ca autospeciala să fie pusă în mişcare, acesta va fi sancţionat pentru abaterea săvârşită şi va achita tariful de ridicare, urmând să îi fie eliberat vehiculul, la locul constatării.